Als je in een vak werkt waar je regelmatig met nattigheid te maken krijgt, zowel binnen als buiten, is het van groot belang dat je werkschoenen waterdicht zijn. Natte sokken en voeten zijn niet alleen oncomfortabel, maar ook een risico voor je gezondheid en veiligheid op de werkvloer. En je wilt natuurlijk wel gewoon ongestoord kunnen doorwerken!

Gelukkig is het eenvoudig om comfortabele, waterafstotende veiligheidsschoenen te vinden als je weet waar je op moet letten. Wist je dat "waterbestendig" en "waterproof" niet hetzelfde zijn? "Waterproof" biedt namelijk een betere bescherming in extreme omstandigheden. Dat is het grootste verschil tussen de twee.

Wat gebeurt er als je voeten nat worden in werkschoenen?

Werken in de nattigheid is helaas een vast onderdeel van het leven van een vakman of -vrouw. Natte voeten zijn niet alleen onprettig, maar er zijn ook genoeg andere redenen om te kiezen voor de beste werkschoenen met waterafstotende materialen:

Hygiëne: Vocht creëert de perfecte voedingsbodem voor schimmels en bacteriën.

Veiligheid: De beste werkschoenen blijven antislip, zelfs op natte ondergrond.

Duurzaamheid: Vocht kan de stiksels van goedkope veiligheidsschoenen aantasten en hun levensduur verminderen.

Schuren: Vochtige sokken in natte werkschoenen veroorzaken schuren en blaren.

Productiviteit: Natte werkschoenen leiden je af van je werk. Als je tijdens een klus ineens in een stortbui belandt of in een vochtige omgeving werkt, heb je niet altijd de tijd om het werk neer te leggen tot het weer opklaart.

Het goede nieuws: veiligheidsschoenen kunnen je voeten droog houden

Tenzij je in een natte, modderige omgeving werkt zoals in de havens of waterbouw, sta je waarschijnlijk nooit stil bij de waterafstotende technologie in je werkschoenen. Maar je hoeft geen natte voeten te tolereren als je in een plas stapt.

Steel Blue waterbestendige veiligheidsschoenen zijn voorzien van meerdere lagen innovatieve technologie om het binnendringen van water te voorkomen en je de hele dag comfortabel te houden.

Waterafstotend leder voor een regenbui

Het type leder dat je kiest, heeft invloed op de levensduur van je veiligheidsschoenen. Steel Blue-schoenen zijn gemaakt van hoogwaardig volnerf glad leder of nubuckleder dat tijdens het looiproces is behandeld om waterafstotend te worden. Zo heb je altijd bescherming tegen lichte regenbuien, spatten en morsen.

Antibacteriële en schimmelwerende behandeling

Bacteriën gedijen goed in vochtige, warme omgevingen zoals natte werkschoenen. Daarom werkt Steel Blue samen met Fresche Bioscience® om het hele assortiment te behandelen met een hygiënische antibacteriële oplossing. De Fresche Quatlock behandeling beschermt tegen schimmels, slechte geuren, bacteriën en schimmels – zodat je, dag in dag uit, kunt bouwen op je werkschoenen. Wel zo fijn om van op aan te kunnen!

Klaar voor de klus onder alle omstandigheden

Of je nu af en toe in een regenbui werkt, met chemicaliën die op je voeten kunnen spatten, of extreme omstandigheden tegenkomt, Steel Blue heeft de meest comfortabele werkschoenen voor jouw vak. Met de juiste veiligheidsschoenen blijf je droog, comfortabel en veilig, ongeacht de omstandigheden.

Welke sokken eigenlijk?

Je kunt natuurlijk gewone sokken dragen. Maar welke sokken zijn nou eigenlijk het ideaalst, ook als je voeten nat zijn? Laten we nou ook daar een antwoord op hebben! Van alle sokken in de wereld, raden we bamboo sokken aan. Heb je die weleens geprobeerd? Je loopt bijna op wolken! Zelf als ze nat zijn behouden ze een comfortabelheid waar normale sokken niet tegenop kunnen. Natuurlijk zijn natte sokken en voeten nooit fijn. Maar als we dan sokken mogen aanraden die de beste zijn in elke mogelijke situatie, dan zijn dat onze bamboosokken. Ze zijn daarbij ook antibacterieel, wat nare voet geurtjes tegen gaat! 

Bij Stage Freaks helpen we je graag de beste keuze te maken voor jouw werkschoenen, zodat je altijd voorbereid bent op wat de werkdag ook brengt.